Natuurbitterballen

Ingrediënten 22-24 bitterballen

75 gram Groengewassen en uitgelekt (alles wat groen is en eetbaar en eventueel met bloemen) uit de natuur en tuin, bv daslook, kleefkruid, paardenbloemblad, hondsdraf, brandnetel, zevenblad

Ingrediënten voor de roux

  • 75 gram groen uit de natuur
  • 1 ui, gesnipperd
  • 80 gr. Boter
  • 80 gr. Bloem
  • 350 ml bouillon
  • Scheutje witte wijn
  • Peper, zout, nootmuskaat, naar smaak
  • 100 gram kruiden kaas, bv Daslook of brandnetel
  • Voor het paneren: Bloem
  • 2 Losgeklopte eieren
  • Paneermeel

Bereiden

  • Fruit een uitje
  • Roer de fijngehakte groente/kruiden en bak het kort mee
  • Maak de roux, door de boter te smelten en dan de bloem erdoor
  • Scheutje voor scheutje de bouillon en wijn erdoor roeren
  • Als laatste de fijn geraspte of fijn gesneden kaas
  • Goed roeren
  • Vervolgens een paar uur laten afkoelen, liefst een hele nacht
  • Vorm balletjes (+ 20 gram) haal ze door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en daarna door de paneermeel en herhaal dit nogmaals
  • Bak ze 2-3 minuten in olie van 1800, niet teveel tegelijk en het beste is als ze ontdooid zijn